Tutki saarta luontopolkua pitkin

Vaihelan tilan vierestä kulkee luontopolku, jonka varrella riittää ihmeteltävää. Astu polulle, kävele rauhassa, katsele ja kuuntele. Luonnossa oleskelu rauhoittaa ja rentouttaa mielesi.

Kesällä luontopolun varressa asustaa pohjolan tummia mehiläisiä. Polulla kulkiessa näkyy sekä tavallisia pesiä että parituspesiä, joissa kuningatar rakentaa itselleen uutta mehiläisyhdyskuntaa. Mehiläisistä ei ole luontopolulla kulkijoille mitään vaaraa, mutta pesien kohdalla pitää pysyä polulla, ettei häiritse niiden asukkaita.

Pohjolan tumma mehiläinen oli aikanaan ensimmäinen tarhattu mehiläislaji, joka saatiin talvehtimaan Suomessa. Pohjoiset maatiaismehiläiset olivat jo vähällä kuolla sukupuuttoon, kunnes lajia alettiin suojella 1980-luvulla. Vaihela on oiva paikka mehiläisten parituspesille, koska Velkuanmaan saarella ei ole vaaraa niiden sekoittumisesta muihin lajeihin.

Tutustu saareen polkupyörällä

Ihastele Velkuanmaan luonnonkauniita maisemia polkupyörän satulasta. Polkupyörällä voit tutkia saarta omatoimisesti, pysähdellä, ihastella ja liikkua omaan tahtiisi. Vehreä metsä, peltoaukeat ja mutkittelevat tiet tarjoavat mukavan reitin, jonka varrella on paljon uutta nähtävää. Saari kätkee sisäänsä yllätyksiä, jotka odottavat löytäjäänsä. Pyöräilyretki rentouttaa mielen, oli sen tahti sitten verkkainen tai nopea tai vaikkapa näiden molempien yhdistelmä.

Polkupyörävuokraus
Hinta 15€/päivä, ei sis. kypärää.
Polkupyöriä on yhteensä 4 kpl.
Pyöräily omalla vastuulla.

Lampaat

Lampaat asustavat kesän Vaihelan pihapiirissä leikkipaikan ohessa. Lampaita saa ihastella ja rapsutella!

Grillauspaikka

Kauniissa paikassa, meren rannalla on ihana grillauspaikka penkkeineen ja pöytineen. Grillauspaikkaa saa käyttää vapaasti.
Puut Vaihelan puolesta.

Scroll to Top